top of page
Zit je nog met een vraag over de bouw of wonen in een tinyhouse?
Hieronder kan je alvast de meest voorkomende vragen vinden met hun antwoord. indien uw vraag nog onbeantwoord blijft kan je ons steeds vrijblijvend contacteren of een afspraak maken.
 • Wat zijn de afmetingen?
  Bij onze snelverkeerstrailers varieren de afmetingen van 5.40m tot 8.40m lengte. Het huisje op de trailers hebben een binnenbreedte van 2.20m en een buitenbreedte van 2.50m. Maar wij werken ook samen met een tailerbouwer waardoor wij trailers tot 10.00m en maximale binnen breedte van 3.30m en buiten breedte 3.50m
 • Waar mag ik een tiny house plaatsen?
  In principe is een tiny house op wielen een mobiele entiteit. Afhankelijk van het type trailer kan u die zelfs als voertuig inschrijven en verzekeren. Om een voertuig of mobiele entiteit ergens te parkeren heeft u geen vergunning nodig. Als het tiny house nooit verroerd en het aangesloten wordt op het water- en elektriciteitsnet kan het mobiele karakter echter in twijfel worden getrokken. Wij raden dus aan om bij de stedenbouwkundige dienst van de gemeente in kwestie te informeren wat binnen uw specifieke geval de mogelijkheden zijn: Lokale voorschriften van de gemeente, doel van het huisje (zorgwoning, werfkeet, recreatie, ...), termijn, type grond (bouwgrond, recreatiegrond, lanbouwgrond, natuurgebied, ...) Omdat er zoveel variabelen zijn, is een eenduidig antwoord en vast stappenplan helaas onbestaande.
 • Wat met homologatie & keuringen?
  Wil u uw tiny house op snelverkeerstrailer zelf kunnen verplaatsen? Dan komen daar heel wat formaliteiten bij kijken (keuring, jaarlijkse herkeuring, verzekering, inschrijving, ...) en het behalen van een COP (Confomity Of Product) als het huisje niet afneembaar is. Om die formaliteiten en kosten te vermijden kiezen klanten doorgaans voor hun huisje afneembaar te maken of het door een gespecialiseerde transportfirma. de prijs die daaraan vasthangt bedraagt ongeveer €50.00 vaste kosten + €55.00/u (prijzen excl btw).
 • Is domiciliering mogelijk in een Tiny House?
  In Vlaanderen kan u zich domicilieren in een woning als die voldoet aan de Vlaamse wooncode en de lokale voorschriften van de gemeente. in de praktijk is het niet vanzelfsprekend om een tiny house te bouwen dat aan die voorschriften voldoet. Voornamelijk de minimaal vereiste woonoppervlakte die overheden voorschrijven. Staat in de weg. Vlaanderen legt 18m² op voor één persoon. Dat getal stijgt naarmate het aantal bewoners stijgt. hoewel dat haalbaar lijkt. zijn er nog heel wat eisen waaraan oppervlaktes moeten voldoen om als bewoonbaar erkend te worden (hoogte moet minimaal 2.20m zijn, ruimte moeten minimaal 4 m² zijn...) Een slaap-, badkamer en ruimte onder de slaapkamer zullen dus al snel als 'onbewoonbaar' bestempeld worden. Daarnaast zijn gemeentes ook bevoegd om de Vlaamse wetgeving te verstrengen, maar niet om die te versoepelen. in de praktijk merkt u dus al snel dat minimale woonoppervlaktes eerder 50m² zullen bedragen en niet de 18m² die Vlaanderen oplegt. Wij raden dus aan om bij de gemeente in kwestie te informeren wat bij u de mogelijkheden en lokale voorschriften zijn.
 • Welke aansluitingen heb ik nodig
  U kunt uw Tiny house aansluiten op het net (bv. verlengkabel voor elektriciteit, ingegraven of geisoleerde leiding voor water). het is ook mogelijk om volledig zelfvoorzienend te leven. houd dan ook rekening met een aanzienlijke meerprijs.
 • Kan een Tiny house ook off grid gebouwd worden?
  Ja, technisch gezien is dat haalbaar. Reken wel op een meerprijs van +-€10.000,00 als u ervoor kiest om met kwaliteitsmaterialen te werken. Houd er ook rekening mee dat u dan afhankelijk bent van de weerselementen en bijvoorbeeld geen water heeft als het lange tijd niet geregend heeft.
 • Zijn er openstaande vacatures bij Arbdomo?
  Wij hebben op dit moment geen openstaande vacatures voor personeel.
 • Wat is de levertermijn van een Tiny house?
  De levertermijn hangt af van verschillende factoren: Complexiteit van het project, aantal andere ingeplande projecten op het bestelmoment, ... Doorgaans zitten er 1à 2 maanden tussen de start van de bouw en oplevering.s
 • Hoeveel kost een Tiny house?
  De prijs hangt af van verschillende factoren: complexiteit, grootte, gekozen materialen,... Meer toelichting vind u hier
 • Hoe is mijn tiny house best verzekerd?
  Enter your answer here
 • Kan ik in termijnen of lease betalen?
  Gespreid betalen is bij ons nog niet mogelijk. Wij werken met een klein bedrag dat betaald wordt voor het ontwerp en een voorschot voor de start van de bouw. Het eindbedrag wordt dan bij aflevering betaald.
bottom of page